Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Μέρα με τη μέρα, το «Από δρυ παλιά κι από πέτρα» κάνει νέους φίλους και φίλες.
Για όσο χρόνο ταξιδεύει στο νου και στις καρδιές των αναγνωστών του, θα κάθομαι στην άκρη αυτής της ιστοσελίδας και θα σας περιμένω για να γνωρίσω τους φίλους του. Στην παρέα με τους αναγνώστες θα συμμετέχω ενεργά, ακόμη και με αυτούς που θα έχουν έρθει για να πουν μια απλή «καλημέρα».
Καλωσορίσατε!
Νοέλ Μπάξερ

20 σχόλια:

Smaragdenia είπε...

καλοτάξιδο το βιβλίο
Σμαραγδή

τετραγωνος κυκλος είπε...

Καλή διασκέδαση!!

Κ. είπε...

ΚΑΛΩΣΉΡΘΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΚΥΚΤΙΑΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΝΟΕΛ.

ΚΛΕΙΩ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

Noelle Baxer είπε...

Σας ευχαριστώ και τους δυο σας. Με την Σμαραγδή τα έχουμε ξαναπεί (σπάνιο όνομα. Δύσκολα να πρόκειται για συνωνυμία. Σωστά;)
Νοέλ

Noelle Baxer είπε...

Καλώς σας βρήκα, Κλειώ. Είμαι σίγουρη ότι θα κάνουμε καλή παρέα...
Νοέλ

Γιώτα Φώτου είπε...

Κωσόρισες. Για να συστηθώ είμαι και εγώ από τους συγγραφείς που εκδίδουν στον Ψυχογιό. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο σου ακόμα αλλά θα το κάνω γρήγορα αφού έχω ακούσει τα καλύτερα γιαυτό. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και σε σένα καλό κουράγιο και καλό καλοκαίρι.

γυάλινο δάκρυ είπε...

Καλησπέρα. Δεν έχω ακουστά το βιβλίο, αλλά όντας λάτρης του διαβάσματος (εξωσχολικού) θα το ψάξω.

Smaragdenia είπε...

Ναι, noelle, τα έχουμε πει! καλά να περνάς.
Σμαραγδή

tony είπε...

Επιστρέφοντας, σήμερα Δευτέρα, από την παλιά δρύ κι από την πέτρα της Σμύρνης,βρήκσ με συγκίνηση την παρουσίαση του ομώνυμου έργου σου από τις εκδόσεις Ψυχογιός, αγαπητή Noelle. Από τότε που ήσουν νήπιο σου έλεγα ότι το όνομά σου θυμίζει χριστουγεννιάτικο δώρο. Τέτοιο δώρο βρήκα λοιπόν σήμερα και θα σπεύσω να το χαρώ. Καλή τύχη, Τώνης

Noelle Baxer είπε...

Μια ιδιαίτερη απάντηση οφείλω στον Τώνη: Τώνη, ενδεχομένως το "Από δρυ παλιά κι από πέτρα" να μην είχε γεννηθεί αν δεν είχε προηγηθεί η χρυσή εποχή της Καβάλας και οι θαυμάσιοι άνθρωποι που γνώρισα, παιδί. Αν το όνομά μου σου θυμίζει δώρο, για μένα δώρο ήσασταν όλοι εσείς. Χαίρομαι που το "αποτέλεσμα" βρίσκεται στα χέρια σου. Εύχομαι να σου κρατήσει καλή συντροφιά. Νοέλ

ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ είπε...

Νοέλ σε διαβάζω μονορούφι!
Βάσω, Βόνιτσα

ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ είπε...

Καλώς όρισες στην μπλογκόσφαιρα και καλοτάξιδο το βιβλίο σου! Το έχω στα προσεχώς, αλλά μου το πήρε ο άντρας μου και το διαβάζει (ο πονηρός με πρόλαβε!)Να είσαι καλά και καλά να περνάς.

Βασιλική είπε...

Καλημέρα Νοέλ,
Το βιβλίο σου είναι εξαιρετικό. Το λάτρεψα.
Θα σε ρωτήσω και εγώ αυτό που φαντάζομαι σε ρωτούν όλοι. Είναι πολύ ζωντανές οι επιγραφές, και μένει η απορία: Είναι τα γενονότα αληθινά; Σε τι ποσοστό; Είναι η ιστορία της οικογένειάς σου και είναι ο "Εκτωρας" πατέρας σου; Βασιλική

Dora είπε...

Noelle, ταξίδεψα με το βιβλίο σου στη Ιθάκη της ψυχής μου. Με μάγεψες και γι'αυτό σ'ευχαριστώ. Ελπίζω να σε δω στην Καβάλα. Νά'σαι καλά.

Σπύρος είπε...

Καλησπέρα Νοέλ!
Κι'εγω έχω ακούσει τα καλύτερα για το βιβλίο σου!
Καλή επιτυχία και σύντομα θα σου πω εντυπώσεις!
Να είσαι καλά!!

EKT είπε...

Λίγο αργά σε ανακάλυψα αγαπητή Noelle και σου εύχομαι και εγώ από καρδιάς το καλωςόρισες στη συντροφιά μας και καλοτάξιδο το βιβλίο σου για το οποίο επιφυλάσσομαι ωα τα πούμε μόλις το διαβάσω.
ΕΚΤ Ελένη

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Καλησπέρα Νοέλ,

κρατώντας στα χέρια το βιβλίο σου, περπάτησα βήμα βήμα το μονοπάτι των λέξεών σου, παραθύρια παλιάς γειτονιάς οι εικόνες σου, έκλεβα από το καθένα και ένα γεράνι, ένα γιασεμί, λίγο βασιλικό... και ευωδιάσε η ψυχή μου.
Χαίρομαι τόσο πολύ που έζησες τα παιδικά σου χρόνια στην Καβάλα, στην πόλη μας.
Χαίρομαι ακόμη περισσότερο που οι μέρες έφθασαν και θα σε δούμε αύριο από κοντά.
Κοντεύω στο τέλος του βιβλίου και παρακαλώ να κρατήσει η συντροφιά του λίγο ακόμη.
Σ' ευχαριστώ για το ταξίδι. Η γραφή σου είναι αφοπλιστικά υπέροχη!
Εύχομαι να σε απολαύσουμε και σε άλλα ταξίδια, σύντομα!

Noelle Baxer είπε...

Ένα τεράστιο ευχαριστώ θέλω να πω σε όλους εσάς, με σειρά προτεραιότητας: στη Βάσω από τη Βόνιτσα, την συγγραφέα Λένα Μαντά, τη Βασιλική, τη Ντόρα, τον Σπύρο, την ΕΤΚ Ελένη και την Κόκκινη Ομπρέλα.

Οφείλω μια απάντηση στη Βασιλική: Το «Από δρυ παλιά κι από πέτρα» είναι μυθιστόρημα. Συμβαίνει συχνά στους χαρακτήρες των ηρώων να βγαίνουν εδώ κι εκεί στοιχεία από προσωπικότητες που έχει γνωρίσει ο συγγραφέας. Το ίδιο συμβαίνει και στην πλοκή: μνήμες έρχονται να ανακατωθούν με την φαντασία. Το βιβλίο δεν είναι βιογραφικό. Ο Έκτορας δεν είναι ο πατέρας μου. Έχει κάποια στοιχεία, αλλά για κάθε κόρη ο πατέρας είναι μια φωτεινή φανταχτερή ύπαρξη. Για όσους γνωρίζαν τον πατέρα μου, οι διαφορές είναι τόσο εμφανείς που κανένας δεν τον μπέρδεψε!

Θα ήθελα να πω, ιδιαιτέρως, στην Κόκκινη Ομπρέλα ότι χάρηκα πολύ που γνωριστήκαμε και την ευχαριστώ για όοοοοολα τα καλά της λόγια.

marsy είπε...

Ka Noelle,einai i prwti fora pou grafw se siggrafea...den kserw kan ti na pw..auto to kairo diavazw to vivlio sas(apo dry palia ki apo petra...)Epese tyxaia sta xeria mou kai den lew na to teleiwsw..einai apla mageutiko...Me pige sti smyrnh k se ola osa diadramatisthkan ekeinh tn periodo-estw noera-kai ofeilw na pw pws entupwsiastika apo ton tropo grafis sas..par'olo pou eimai mikri,tha thela k egw n asxolithw me tin siggrafi enos vivliou(odas vivliolatrhs) alla den kanw kan ton kopo na prospathisw gt pisteuw pws den to exw to talento...alla de me peirazei..Yparxete eseis me ta vivlia sas na me kaliptete mia xara....

Gia_K είπε...

Συγχαρητήρια! Καταπληκτικό βιβλίο. Απόλαυσα κάθε σελίδα, γραμμή, λέξη... Κι εγώ έπεσα στην παγίδα, να σας συνδέσω με τον ήρωα του βιβλίου σας, Έκτορα. Προσπάθησα να αναγνωρίσω ανάμεσα στα πρόσωπα της φωτογραφίας του εξωφύλλου τους πρωταγωνιστές - μάταια βέβαια. Ως προς τα παιδιά, ίσως και να τα κατάφερα, αλλά οι κυρίες με παίδεψαν πολύ. Περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο βιβλίο σας.

Με εκτίμηση,
Gia_K