Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Παρουσίαση! Καβάλα, 18 Αυγούστου 2008

Ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Καβάλας και οι Εκδόσεις Ψυχογιός οργάνωσαν τον Αύγουστο την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου στην Καβάλα, στο παραθαλάσσιο café-bar «AQUA». (Φωτογραφία: Η αφίσα της εκδήλωσης κολλημένη στο τζάμι!)
Όσοι και όσες παρευρεθήκατε, από πρώτο χέρι θα ξέρετε ότι ήταν μια πληθωρική παρουσίαση. Μια υπέροχη βραδιά, με το φεγγάρι να στολίζει το φρούριο της πόλης.
Το «AQUA» γέμισε από νωρίς από φίλους της «Από δρυ παλιά κι από πέτρα», βιβλιόφιλους που ήρθαν να μάθουν για το βιβλίο, δημοσιογράφους και φορείς της πόλης όπως ο Σύλλογος Φιλολόγων. Ακόμη, τίμησαν το βιβλίο κι εμένα προσωπικά με την παρουσία τους ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ξεχωριστά αναφέρω τις δύο φιλολόγους μου στο σχολείο που με συγκίνησε η παρουσία τους. Ήρθαν ακόμη παλιοί φίλοι και σύσσωμες οι παλιές μου συμμαθήτριες! Αποτέλεσμα, η εκδήλωση καθυστέρησε τρία τέταρτα! Τόσο μου πήρε για να υπογράψω τα αντίτυπα που έφερε μαζί του ο κόσμος!
Στην συνέχεια, ο φιλόλογος-ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης, με την συνδρομή της Μαρίνας Τσελεπή στις αφηγήσεις, παρουσίασε το βιβλίο. (Δείτε την φωτογραφία.)
Η ανάλυσή του κ. Καραγιαννακίδη ήταν διανθισμένη με διάσπαρτα αποσπάσματα. Έτσι κατάφερε και έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Που για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο, ξέρει πως αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση!! Και από το μπλογκ, ιδιαίτερα τους ευχαριστώ και τους δύο.
Θέλω να ευχαριστήσω, ακόμη, τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Καβάλας και ιδίως τον κ. Θεοχαρίδη που είχε επιφορτιστεί την οργάνωση, τις Εκδόσεις Ψυχογιός, και, φυσικά, τον κόσμο που παρευρέθηκε.
Την επόμενη μέρα ο τοπικός Τύπος αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι έβγαλε στον αέρα μέρος της παρουσίασης ενώ εγώ, με το βιβλίο υπό μάλης, προσκεκλημένη επισκέφθηκα ραδιοφωνικούς σταθμούς για να μιλήσουμε ζωντανά για το βιβλίο, το βιβλίο και την Καβάλα, την Καβάλα και την προσφυγική Καβάλα.

Δεν τα είπαμε όλα! Πολλά έχουν ακόμη να ειπωθούν. Σε επόμενες παρουσιάσεις και μελλοντικές συνεντεύξεις. Η Πηνελόπη, η Ζόι, ο Τζόνι, η Κατίνα, ο Παρασκευάς, όλη αυτή η συντροφιά του βιβλίου, με σκουντάνε να μιλήσω εκ μέρους τους και να τους φέρω στο φως.
Εσείς κι εγώ, επομένως, έχουμε ακόμη πολλά να πούμε! Μην χαθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: