Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Καλό Χειμώνα με μια γλάστρα βασιλικό



Ήρθε ο καιρός, πια, να πούμε Καλό Χειμώνα. Προτείνω, φίλοι και φίλες, να πάρουμε μαζί μας στον χειμώνα το καλοκαίρι ...με μια γλάστρα βασιλικό. Σας έχω βρει έναν ωραίο βασιλικό. (Επιτέλους, μια φωτεινή εικόνα ύστερα από σωρό υποφωτισμένες βραδινές!) Είναι έργο της φίλης μου ζωγράφου Μαριέλας Κωνσταντινίδου. Εάν πέρα από των Γραμμάτων είσαστε και των Τεχνών, σας προτρέπω να επισκεφθείτε την γκαλερί της στο www.marielartwork.com.
Έχουμε έναν ολόκληρο Χειμώνα για να λέμε τα νέα μας. Κάνω μια αρχή με την παρουσίαση του «Από δρυ παλιά κι από πέτρα» στο βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου το απόγευμα, νομίζω στις 7:00. Περιμένετε! Θα επιστρέψω με όλες τις πληροφορίες, όμως κρατήστε εκείνο το απόγευμά σας ανοιχτό.
Κατά τα άλλα, το βιβλίο μας συνεχίζει να πηγαίνει πολύ πολύ καλά. Για 13η συνεχόμενη εβδομάδα στα Ευπώλητα της «Καθημερινής της Κυριακής». Κάθε Κυριακή απόβραδο αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τους νέους αναγνώστες του.
Σας αποχαιρετώ για την ώρα με μια θερμή ευχή: ο Χειμώνας που έρχεται να μην είναι βαρύς. Ούτε πολύ συννεφιασμένος.

12 σχόλια:

Κόκκινη Ομπρέλα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κόκκινη Ομπρέλα είπε...

Το καλοκαίρι στο χειμώνα...
Διάχυτο το φως πάντα πίσω από τους πίνακες της Μαριέλας...
Και δική μου φίλη και αγαπημένη, πραγματικά χαρισματική ζωγράφος!
Χαίρομαι πολύ Νοέλ με τα νέα του βιβλίου σου, είμαι σίγουρη ότι θα τύχει θερμής υποδοχής, γιατί οι σελίδες του κρύβουν αχτίδες ήλιου και φρέσκο αεράκι που ταξιδεύει την φωτεινή τους ενέργεια με το πρώτο ξεφύλλισμα!
Προσωπικά, το διαβάζω δεύτερη φορά, πάντα ανακαλύπτω κάτι νέο στις εικόνες σου, όπως π.χ. τις προάλλες που έβρεχε, στην εικόνα της βροχής στο λιμάνι.
Ανταποδίδω την ευχή με ασυννέφιαστη καλημέρα!

υ.γ. τον βασιλικό τον έχω ήδη τοποθετήσει στο τραπεζάκι του ηλεκτρονικού μου μπαλκονιού :)

Mariela είπε...

Σ'ευχαριστώ ΄Νοελ από καρδιάς γι αυτή την παρουσίαση, αλλά και τη φίλη μου ομπρελίτσα για όσα γράφει παραπάνω!
Κορίτσια, με συγκινείτε...

Εύχομαι το βιβλίο σου να συνεχίσει έτσι για πολλές πολλές εβδομάδες ακόμη...
Ανυπομονώ να το διαβάσω...
Θάρθει ο Δεκέμβριος, δεν θάρθει;;;

dromaki είπε...

Ο χειμώνας που έρχεται να είναι σωστός,όπως τον προσδοκεί ο καθένας μας.
Είμαι περήφανη και για τις δυο σας συμπατριώτισσες μου.
Εύχομαι τα καλυτερότερα,τα γονιμότερα να είναι αυτά που έρχονται.Εύχομαι να είστε πάντα γεμάτες για να μας δίνετε να μας δίνετε να μας δίνετε...
Τους χαιρετισμούς μου από την φωτεινή μας πόλη.

Noelle Baxer είπε...

Πόσο χαίρομαι, Μαριέλα, που ο βασιλικός σου κιόλας βρήκε τη θέση του στο φωτεινό ηλεκτρονικό μπαλκόνι της "κόκκινης ομπρέλας". Η σκηνή της βροχής στο λιμάνι της Κερύνειας που αναφέρεις, "κόκκινη ομπρέλα", είναι κινηματογραφική, γι΄ αυτό είναι σαν να την βλέπεις. Κι εγώ "την έβλεπα" όταν την έγραφα. Ήταν σαν να διηγόμουν κάτι που συνέβαινε μπροστά μου. Θα με ενδιέφερε να μου πεις μετά αν και τι επιπλέον αποκόμισες από το δεύτερο αναγνωστικό ταξίδι.
Dromaki, μία-μία ανταποδίδω όλες τις ευχές σου. Να είσαι καλά για να προσφέρεις όλα αυτά που πλουσιοπάροχα προσφέρεις.

Christos P. είπε...

Αν η τυχαία ανακάλυψη ενός βιβλίου με όνομα συγγραφέα "Νοέλ Μπάξερ" μου πρόσφερε αναμνήσεις ζωής πριν από είκοσι χρόνια, το διάβασμά του μου πρόσφερε την λογοτεχνική αυτή αύρα που με ταξίδεψε, με μόρφωσε, με άγγιξε πραγματικά... Ενα μεγάλο ευχαριστώ Νοέλ μαζί με την ευχή να συνεχίσεις την ωραία αυτή δημιουργία.

Υ.Γ. Ελπίζω κάποια φορά να δοθεί η ευκαιρία να σε παροτρύνω και "δια ζώσης"

Noelle Baxer είπε...

Καλώς όρισες, Christo P, μετά 20 χρόνια. Χαίρομαι που σε ταξίδεψε όμορφα και εσένα το βιβλίο μου. Αν μένεις στην Αθήνα, να ξέρεις ότι μπορείς να με παροτρύνεις "δια ζώσης", που θέλεις, στις Παρουσιάσεις σε βιβλιοπωλεία. Έχουν προγραμματιστεί δύο: 20/11 και 17/12. Θα επανέλθω σχετικά.

Penelope είπε...

Εγραψα κάποιο σχόλιο και χάθηκε στο cyberspace. Είδα το βιβλίο σου στα ευπώλητα και μου έκανε εντύπωση το όνομά σου και μετά είδα λίγο την περίληψη του βιβλίου και είδα ότι και εσύ διάλεξες σαν ηρωίδα σου το όνομα Πηνελόπη. Τι σύμπτωση και εγώ το ίδιο για διαφορετικούς λόγους βέβαια από τους δικούς σου. Οταν έρθω Ελλάδα θα το αγοράσω οπωσδήποτε.. Συγχαρητήρια και πάλι για την επιτυχία σου

Maria Tzirita είπε...

Αγαπητή Νοέλ, αυτές τις μέρες ταξιδέυω μαζί σου, μέσα από την παλιά Δρυ κι ενώ είχα πει να περιμένω μέχρι να το τελειώσω για να επικοινωνήσω μαζί σου, δεν κρατήθηκα και ήρθα για τις συστάσεις! Στις 20 Νοεμβρίου θα γνωριστούμε κι από κοντά, να μου υπογράψεις το υπέροχο βιβλίο σου και εκείνες τις μέρες, λίγο πριν θα γράψω για σένα στο μπλογκ μου. Εκεί θα διαβάσεις ολοκληρωμένες τις εντυπώσεις μου. Προς το παρόν θα σου πω απλά συγχαρητήρια, νιώθω περήφανη που ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Η επιτυχία είναι όλη δική σου και σου αξίζει.
Με εκτίμηση,
Μαρία Τζιρίτα
Υ.Γ. Η ταλαντούχα Μαριέλα, η Ομπρέλα και το Δρομάκι είναι και δικές μου αγαπημένς φίλες...

maria είπε...

Καλό χειμώνα με μια αγκαλιά χρυσάνθεμα. Απο τους ολάνθιστους ελληνικούς κήπους, οπως ο δικός μας, που ποτίζουμε τα καλοκαίρια με την Ιριδα. Ευχομαι οι ουριοι άνεμοι και οι θεοί της εμπνευσης ναναι μαζί σου.Εμείς πάντα μαζί σου, στο βαρκάκι που μας ταξιδεύεις. Καλό χειμώνα...και ομορφα να βρισκόμαστε και να μιλάμε για οσα ζούμε, οσα μας φέρνεις απο τα ταξίδια των σελίδων σου.... Μαρία

Πασχαλία Τραυλού είπε...

Kαλό χειμώνα, μ' ένα κλαράκι αμυγδαλιάς που περιμένουμε να ανθίσει σε δυο μήνες και να θυμίσει ότι ακόμη και στη βαρυχειμωνιά της καρδιάς, υπάρχει πάντα ένα μπουμπούκι ελπίδας.
Με εκτίμηση, ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

Noelle Baxer είπε...

Kαλωσορίζω τα νέα ωραία μέλη της συντροφιάς! Penelope, έχω αναφερθεί συχνά στο γιατί διάλεξα αυτό το όνομα για την ηρωίδα του βιβλίου καθώς και το ποιά ήταν η σχέση της με την ομηρική Πηνελόπη. Έτυχε να το δεις;
Ευχαριστώ πολύ για τα λουλούδια. Την Maria για την αγκαλιά χρυσάνθεμα και την Πασχαλία Τραυλού για το κλαράκι αμυγδάλιάς.
Μαρία Τζιρίτα, και όλες εσάς, με χαρά σας περιμένω στην παρουσίαση του βιβλίου στις 20 Νοεμβρίου.