Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Της ζωής και της αγάπης


Έτσι λέγεται το νέο βιβλίο της Ελένης Κ. Τσαμαδού. "Της ζωής και της αγάπης". Κυκλοφορεί στις 11 Μαίου. Μετρώντας τις μέρες αντίστροφα, δεν μπορώ να μην σκεφθώ ότι είναι σαν να περιμένουμε να γεννηθεί ένα παιδί. Στις 11 Μαίου, λοιπόν, το νέο βιβλίο της Έλεν έρχεται στον κόσμο. Της εύχομαι να έχει την χαρά να το δει να μεγαλώνει και να μεγαλώνει και να μεγαλώνει... Κι ακόμη, να το καμαρώσει να έχει την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου.
Είσαστε όλοι καλεσμένοι στην πρώτη του παρουσίαση την Τετάρτη 13 Μαίου στις 7:00 στο νέο καταπληκτικό Metropolis (Πανεπιστημίου 54 και Εμμαν. Μπενάκη). Θα το παρουσιάσουμε η Λένα Μαντά κι εγώ, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αυγουστίνος Ρεμούνδος και Μαρία Μπράιλα.
Το διάβασα το βιβλίο (πώς θα το παρουσίαζα αλλιώς!) και έχω να σας πω πως είναι εξαιρετικό. Καλοδουλεμένο από την μια του άκρη ως την άλλη. Παίρνει τον αναγνώστη στην πρώτη σελίδα και τον αφήνει στην τελευταία. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω πολλά-πολλά για την πλοκή γιατί υπάρχουν γρίφοι και ανατροπές. Πιο απολαυστικό άλλωστε είναι να ανοίγεις ένα βιβλίο απροετοίμαστος και αμέριμνος, και να ξεκινάς σελίδα-σελίδα να περπατάς μαζί του όπου, και όπως, σε οδηγεί ο συγγραφέας. Θα σας πω μόνο (τα άλλα θα τα πούμε στην παρουσίαση) πως είναι πολυπρόσωπο, με χαρακτήρες που στέκονται αυτοδύναμα στα πόδια τους, και με παράλληλες αυθυπόστατες ιστορίες. Και ότι δεν είναι ιστορικό. Κι ας έχει ιστορικές αναφορές. Η γνώμη μου είναι ότι έχει όλες τις προδιαγραφές να γίνει ένα επιτυχημένο βιβλίο που θα αντέξει στον χρόνο, προορισμένο να προσφέρει μεγάλη αναγνωστική ικανοποίηση.
Έχουμε πολλά να πούμε με την Έλεν την Τετάρτη! Έχουμε αφήσει χρόνο στο τέλος της παρουσίασης για "ζουμερή" ανοιχτή συζήτηση μαζί της. Στόχος να μάθουμε όλα όσα κρύβονται ανάμεσα στις γραμμές και πίσω από την αυλαία. Όλοι μαζί θα κουβεντιάσουμε. Κι εμείς και εάν θέλετε, κι εσείς.

9 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Θα είμαι εκεί Νοέλ μου και θα χαρώ πολύ να σε ξαναδώ! Φιλιά!

clementine είπε...

Νοέλ !! Καλημέρα!!!

Η χαρά μου είναι μεγάλη για το νέο βιβλίο της κυρίας Ελένης....... Την αγαπώ (χωρίς να θέλω να φανεί υπερβολικό) και τη θαυμάζω ως άνθρωπο!! Η γραφή της δε, είναι αξιοζήλευτη. Τα βιβλία της σε κρατάνε απ΄την αρχή μέχρι το τέλος’ και αυτός ο θαυμάσιος τρόπος χρήσης της ελληνικής μας γλώσσας με συνεπαίρνει... Είμαι σίγουρη ότι το βιβλίο θα είναι αριστούργημα!
Και θα χαίρομαι επίσης που θα παρουσιάσεις εσύ με την αγαπημένη Λένα......

Φιλιά πολλά και θα τα πούμε την Τετάρτη από κοντά

Noelle Baxer είπε...

Χαίρομαι πολύ που θα τα πούμε την Τετάρτη. Το νέο βιβλίο της Ελένης Τσαμαδού θα σου αρέσει πολύ, Clementine. Σου το υπογράφω!!!

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Νοέλ, καλημέρα. Σήμερα διάβασα στον τοπικό τύπο ότι την Τρίτη 26 Μαϊου σε εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη θα τιμηθούν οι δωρητές του Μουσείου Καπνού. Ανάμεσα σ' αυτούς είναι και το δικό σου όνομα. Επίκειται, μήπως, επίσκεψή σου στην Καβάλα;

Mary είπε...

Noel
γεια σου.Ειμαι δέκα μέρες στο κρεβάτι με δισκοπάθεια και από χθες άρχισα να διαβάζω το υπέροχο μυθιστόρημά σου.Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή σου και ένοιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σου.Ειναι δύσκολο ένας δραστήριος άνθρωπος να μένει στο κρεβάτι,αλλά αν και είμαι στην αρχή,έχω μια πολύ καλή παρέα, τους ήρωες του βιβλίου σου και σ ευχαριστώ πολύ γι αυτό.Θα χαρώ να μου απαντήσεις.
Με αγάπη
Μαίρη

Smaragdenia είπε...

Νοέλ μου καλή σου μέρα, εγώ χθες ολοκλήρωσα το βιβλίο της Ελένης Τσαμαδού. με μια λέξη ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ. Κάτω στο λιμάνι της τήνου, στο piazza cafe άγναντεύοντας το αιγαίο.
φιλάκια,
Σμαραγδή

clementine είπε...

Καλημέρα!!! Πέρασα να σου πώ και να δώ πως είσαι καλά…….

Το βιβλίο της Έλεν το λάτρεψα!!!, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Δεν είχα αμφιβολία ότι θα με συναρπάσει. Έχει κάτι η γραφή της. Και η ιστορία συγκλονιστική…… και μάλλον κάτι έχει στα σκαριά σαν συνέχεια ….. έτσι κατάλαβα. Θα με ακολουθεί για καιρό και σίγουρα στο μέλλον θα το ξαναδιαβάσω…….

Φιλιά και να περνάς καλά

Κατερίνη είπε...

Ax..! Τι ωραία που ήταν ΟΛΑ σήμερα.! Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα.!!!!! Το βιβλίο θα το αρχίσω απο σήμερα.! Έχετε μήπως κάποιο e-mail να μου δώσετε? Για να σας στείλω τις φωτογραφίες που βγάλαμε;;;; Η παρουσιαση, εμπεριστατωμένη και ο λογος σας πολυ ωραίος. Μου άρεσε που δεν ήταν επιτιδευμένος, μιλούσατε σαν να μιλάτε σε ένα φίλο σας, για κάτι που σας άρεσε, όχι σαν να μιλάτε σε ένα σύνολο άγνωστων ανθρώπων.! Συγχαρητήρια και πάλι! Το mail μου είναι: to.katerin@gmail.com

Κατερίνη είπε...

Γειά σας.! Δεν μπαίνετε καθόλου στο blog??