Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ατενίζοντας το επόμενο βιβλίο μου!Δεν ξέρω αν συμφωνείτε όλοι, αλλά αυτό ήταν ένα ιδιότροπο καλοκαίρι. Δεν σου επέτρεπε να το πεις «καλοκαιράκι». Δεν είχε την απαραίτητη γλυκύτητα. Ούτε όμως και κύρος είχε ώστε να το πεις ότι ήταν πολύ σπουδαίο, ένα πολύ σπουδαίο καλοκαίρι. Ακόμη, ούτε κάτι ιδιαίτερο να θαυμάσεις επάνω του νομίζω ότι είχε, σε σημείο που να σου βγει από τα βάθη της καρδιάς σου «Να! Αυτό είναι καλοκαίρι!». Ήταν άχαρο και άνοστο σαν ντομάτα θερμοκηπίου.

Προσωπικά δεν θα το βάλω στο συλλεκτικό κουτί με τα αγαπημένα μου. Δεν μ’ αρέσουν τα καλοκαίρια που θέλουν την εσάρπα τους στους ώμους τις θερινές νύχτες που ιδρώνουν ως και οι ανεμιστήρες. Ή το άλλο, που στο καλοκαιρινό σουλάτσο στην παραλία επιμένουν, από το στραβό τους το κεφάλι, να πηγαίνουν κόντρα στον καιρό και στη διάθεση του κόσμου.

Παρ’ όλα αυτά εμείς τουλάχιστον (δεν ξέρω εσείς) πορευτήκαμε μαζί του μια χαρά. Οι τρεις μήνες της συγκατοίκησης υπήρξαν αρμονικοί. Με το «σεις» και με το «σας». (Όταν ξέρεις πως έχεις να κάνεις με ιδιότροπο, φυλάγεσαι!) Μαζέψαμε και φέτος τα κοχύλια μας, όπως κάθε χρόνο πάλι φέραμε πίσω βότσαλα (Θε μου, κι άλλα βότσαλα!) συν όλο αυτό το τζίτζιλο-μίτζιλο που του ταιριάζει η επιγραφή «αναμνήσεις από το καλοκαίρι μας».

Μαζί έφερα μπόλικη «δουλειά για το σπίτι», ένα βουναλάκι από σημειώσεις (μάρτυρας το μπλοκ σημειώσεων που διακρίνεται στη φωτογραφία, ...μεγάλο μπλοκ!), σκέψεις, ιδέες. Την συγκομιδή ενός παραγωγικού καλοκαιριού. Ευτυχώς κάμποση τροφή για να κρατήσω χορτάτο και ευτυχισμένο τον βουλιμικό Χειμώνα που φτάνει από στιγμή σε στιγμή.

Τώρα που το καλοκαίρι έγινε πεταλούδα, έγινε φθινοπωρινό φύλλο, κάτι έγινε, πάντως έφυγε..., ήθελα να ξέρετε πως επέστρεψα στη θέση μου. Από σήμερα εδώ είμαι πάλι και μπορούμε να επικοινωνούμε ξανά. Ήρθα ορεξάτη, με διάθεση να αλλάξω μυαλά σε έναν Χειμώνα που αυτός λέει πως δικαιούται, λόγω εποχής, να είναι γκρίζος και μουρτζούφλης μα εγώ θέλω να τον κάνω λαμπρό!

Εδώ είμαστε!

Σας χαιρετώ (προς το παρόν)
Νοέλ

5 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Καλο και παραγωγικο χειμωνα!

Noelle Baxer είπε...

Σε ευχαριστώ, Ρίκη! Το ίδιο εύχομαι κι εγώ σε σένα!

Mariela είπε...

Καλώς την...
σου εύχομαι να τον κάνεις υπέρλαμπρο τον γκρίζο και μουρτζούφλη χειμώνα... είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις!!

Εγώ να σου πω, παρόλο που ζεστάθηκα όπως ποτέ άλλοτε (Κυκλάδες δίχως μελτέμια....)
μου άρεσε το καλοκαίρι μου και το αναπολώ συχνά!

σε φιλώ πολύ και... καλές δημιουργίες!!

Νίκος Βασιλειάδης είπε...

Καλημέρα Μπαξεράκι.
Καλώς επέστρεξες στη μπλογκόσφαιρα.
Καλό και δημιουργικό χειμώνα!

Noelle Baxer είπε...

Επέστρεψα και δεν επέστρεψα στην μπλογκόσφαιρα. Είμαι της Γης παιδί... Το καλοκαίρι είχα πει στον εαυτό μου (!) ότι θα κρατηθώ μακριά από το κομπιούτερ μου γιατί παραείχαμε συνδεθεί και δεν κάνει. Το άφησα να φυλάει το σπιτι κι έφυγα διακοπές χωρίς αυτό. Ευτυχώς το λαπτόπ μου δεν είναι σκύλος και δεν μου κράτησε μούτρα. Κάναμε χαρές μεγάλες όταν ξανανταμώσαμε! Χαίρομαι που σας ξαναβρήκα! Μαριέλα και Νίκο, καλό (να το πω από τώρα;) Χειμώνα!