Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μια γεμάτη μέρα

















Ανάμεσα σε «Ιανό» Θεσσαλονίκης και Γερμανία όπου «πέταξα» προσκεκλημένη από ομογενείς και Ποντίους που διαμένουν εκεί, σφηνώθηκε μία μέρα. Μεγάλη μέρα που χώρεσε πολλά. Γι’ αυτό και αξίζει δική της αναφορά.

"Αγαπητή γεμάτη μέρα,
ωραία 7η Μαΐου 2010,
Συνήθως οι μέρες μου είναι πιο άδειες για να τραβιούνται τα γεγονότα της ημέρας και να τα χορταίνω. Επίσης είναι πιο μοναχικές. Νομίζω ότι χρειάζομαι το χρόνο μου για να αναμασώ αυτά που βλέπω κι ακούω, τα καινούργια που διαβάζω και τις φρέσκες επαφές μου με ανθρώπους που ξέρω ...ή που δεν ξέρω. Καταλαβαίνεις ότι είναι πάρα πολλά όλα αυτά για να μην σταματώ εδώ κι εκεί το καθημερινό τρέξιμο και να στέκομαι ακίνητη για λίγο στη μεριά μου.
Με την συνέργεια της Πόπης, της Ελένης και της Μαριάννας του Τμ. Δημοσίων Σχέσεων του εκδ. οίκου "Ψυχογιός", το αντίθετο κατάφερες εσύ!
8:30 το πρωί της επόμενης μέρας της παρουσίασης στον «Ιανό» ήδη βρισκόμουν στη ραδιοφωνική εκπομπή της Εύης Καρκίτη και συνομιλούσαμε «στον αέρα».
Από εκεί και μετά, δεν σταμάτησα όλη μέρα να τρέχω σε τοπικά Μέσα και τηλεοπτικά κανάλια και να μιλώ για την Σουλτάνα. Μπορεί εσύ να με άκουγες να λέω «α ρε Σουλτάνα τι με έκανες», αλλά ξέρεις πως δεν το εννοούσα! Γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, όπως τον Δημήτρη Μουρατίδη της εκπομπής «Σελιδοδείκτης» στο Πανόραμα TV, το team του πρωινού μαγκαζίνου στο TV 100, την Μάγδα Παπανικολούδη, δημοσιογράφο στο έντυπο «Καρφίτσα», και τον Γρηγόρη Γρηγορά στην Egnatia TV. Είπαμε πολλά και ωραία, έζησα για μια μέρα μια άλλη ζωή, ... τι να τα λέμε, πρέπει να ομολογήσω, αγαπητή μου μέρα, ότι έκανες ό,τι μπορούσες για να γεμίσεις, σαν σακούλι, ως επάνω.
Όταν πήγα το βράδυ να σε κλείσω, δεν έκλεινε το σακούλι, τόσο είχε παραγεμίσει που, αν θυμάσαι, αναγκάστηκα να μείνω ξύπνια ως αργά για να επεξεργαστώ το περιεχόμενό του, ένα μέρος από τα καινούργια «πολλά και ωραία» και να χωρέσουν στο τέλος.
Την επόμενη μέρα που πετούσα έτσι κι αλλιώς στα σύννεφα, κατευθυνόμενη στην Γερμανία, κατάφερες το περίπου ακατόρθωτο, να έχω ανοιγμένο μπροστά μου ένα καλό βιβλίο και να μην διαβάσω ούτε μια σελίδα σε όλο το ταξίδι!
Αυτό είναι το μόνο για το οποίο δεν θα σου πω ευχαριστώ!"

Με την ευκαιρία, θέλω «κι από εδώ» να ευχαριστήσω τον Θανάση Τσιρταβή, φίλο από τα παλιά μαγικά παιδικά χρόνια της Καβάλας που σήκωσε στη θέση μου το βάρος της ...Σουλτάνας και της «Νύχτας» στην εκδήλωση, που περιελάμβανε και παρουσίαση του βιβλίου, του Συλλόγου Καβαλιωτών στην Αθήνα «Οι Φίλιπποι» που έγινε στην Αθήνα ...την 7η Μαΐου 2010. Είπαμε, ήταν μια γεμάτη μέρα!





9 σχόλια:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ είπε...

Αγαπητή κα Μπάξερ χαίρετε
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και υπογράψατε το βιβλίο σας ΤΗ ΝΥΚΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ στην έκθεση βιβλίου στον Πειραιά
Με εκτίμηση
Αναστάσιος ή Τάσος Φράγκος

Κατερίνη είπε...

Γειά σας.! Τι κάνετε;;; Έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με τα blogs γιατί έδινα πανελλήνιες, αλλά τώρα τελείωσα και θα επανέλθω.! Δεν έχω προλάβει ακόμη να διαβάσω το καινούργιο σας βιβλίο αλλά τώρα που τελείωσα, είναι στις πρώτες μου επιλογές. !!!

Φιλάκια πολλά.!!

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ελευθερία είπε...

Θα τρέξω να το διαβάσω το καινούργιο βιβλίο....
Με εκτίμηση..
Η καινούργια της παρέας...

Γραφεας Πεζικου είπε...

Τι ευχάριστη έκπληξη που είστε για μένα;Συγκεκριμένα Σας παρακολουθώ όσο μπορώ στη συγγραφική Σας πορεία και στην αγάπη Σας για την πατρίδα μου τη Καβάλα!Και κάτι άλλο μη το ξεχάσω ..είμαι γιος του Ταξιτζή που χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος πατέρας Σας,και από οτι γνώριζα τον εκτιμούσε και τον αγαπούσε πολύ,αυτό βέβαια ήταν αμοιβαίο!Το blog Σας πήρα από τα 30 χρόνια!!!....
Χάρηκα ιδιαίτερα και Σας εύχομαι τα καλύτερα!Χαίρεται

booknights είπε...

Αγαπητή κα Μπάξερ,

Συγχαρητήρια για τα βιβλία σας και τον γλαφυρό τρόπο γραφής σας.

Θα μπορούσατε να μας αποστείλετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση?

Με εκτίμηση,
BOOKNIGHTS TEAM
www.booknights.gr

Noelle Baxer είπε...

Μια μεγάλη "καλησπέρα" που πιάνει όλους σας.
Να ρωτήσω πρώτα την μικρότερη της παρέας, την Κατερίνη, αν πήγαν όλα καλά με τις πανελλήνιες εξετάσεις της. Τα κατάφερες και πέρασες εκεί που ήθελες, Κατερίνη;
Πάντα, θα ήθελα να ξέρετε, Ελευθερία και Τάσο, χαίρομαι όταν επικοινωνώ με αναγνώστες που πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με τα βιβλία μου. Οι αναγνώστες είναι μεγάλο σχολείο για τον συγγραφέα.
Τρίτη της παρέας η "Γραφέας Πεζικού" Καβαλιώτισσα που, μικρός που είναι ο κόσμος, οι δρόμοι μας στο παρελθόν συναντήθηκαν. Κι εγώ χάρηκα ιδιαίτερα και, ανταποδίδοντας, σου εύχομαι τα καλύτερα. Σε ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου.
Τέλος, Booknights, ΟΚ, επικοινώνησα μαζί σας. Πρώτη φορά μπήκα στο σάιτ σας, δεν είχα ξαναμπεί, δεν σας γνώριζα, και ...μου φαίνεται απίστευτο που τόσο καιρό δεν σας γνώριζα! Φίλοι και φίλες, το Booknights είναι μια εξαιρετική ιστοσελίδα για βιβλιόφιλους!

Noelle Baxer είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κατερίνη είπε...

Ναι..! Πέρασα Αρχιτεκτονική Βόλου! Τώρα μάλιστα σας γράφω από το πανεπιστήμιο! ;-) Κάνατε πολύ καιρό να μας γράψετε!!! Αλλά επανήλθατε!

Γραφεας Πεζικου είπε...

ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ:ΕΙΝΑΙ Ο ΓΡΑΦΕΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ,ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ" ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΕΑΣ"..ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΑΣ ΑΠ ΤΗ ΚΑΒΑΛΑ /ΕΛΛΑΔΑ